Friday, December 17, 2010

rindu yAng bertandAng ~

Dikala aku kerinduan.. adakah engkau jua merasakan..?

Dikala aku kesepian.. adakah aku di ingatan mu..??

Dikala aku perlukan teman.. kemanakah hiLangnya dirimu..??

Dikala aku kesedihan..dimana bAhu yg ku rindu..??

Dikala aku keresahan.. dimana ketenangan mu itu..??

Dikala aku mengingati mu.. siapakah aku fikiran mu..??

Atau hAnya aku yg berperasaan begitu..

Sedangkan diri mu bahagia disana di samping temAn-tEman..

Tahu kah kamu bahawa..

Aku tak mahukan wang ringgit dari diri mu,

Aku tak minta kau menghubungi ku setiap waktu,

Aku jua tak minta kau disisi ku sepanjang waktu..

Cukuplah sekadar aku selalu difikiran mu..

Cukuplah kau hAdir setiap kalu aku amat memerlukan mu..

Cukuplah kau ada untuk meminjamkan bahu mu itu untuk ku lepaskan kesedihan dihati ini..

Dan..

Cukuplah sesekali kau membisikkan kata rindu & sayAng mu itu untuk melenyapkan segala keresahan di hati ini..

tApi semua ini mungkin hanya angan-angan ku..

tahukah kamu aku amat merindui diri mu yg duLu..

mengApa semua ini berubah..

setelah ku bukakan ruang ini untuk mu..

Andai hAti ini membeku.. maafkan aku.. bukan aku tidak menyayangi mu..

Tp aku takut untuk terluka lagi..

Andai kau untuk ku…

Ku harap kamu memahami diri ini..

2.29am

aku yg keLiru...

Di kala ini aku xdapat nak lelapkan mata.. apa yg difikirkan apa yg dirunsingkan pun aku sendiri tahu..

Life aku so far simple.. dilahirkan sebgai anak sulung agak mencabar diri ini..walaupun aku lahir dlm keluarga yg kecil, aku, mak , abah n adik. So xperlu adegan berebut brg or makanan.. tp aku jugak xterlepas pergaduhan adik beradik. Malah bila hanya aku dan adik biasa la aka nada ketidak adilan dlm mcm2 situasi yg melibatkan abah n mak aku..

Tentang personal life plak.. aku juga pernah bercinta- ditinggalkan.... bercinta-meninggalkan, bercinta-menyepi tnpa berita dan bercinta ditinggalkan.. sehingga aku serik, takut, dendam, menyampah, penat untuk bercinta lagi..

Dalam byk2 kisah cinta aku yg xpernah kekal in.i aku still baik dengan 2 orang bekas kekasih hAti.. mula2 mmg berdendam giler tp antara semua mereka la yg paling byk dalam hidup aku.. bersama aku, jatuh bangun aku tp apa kan daya.. cinta itu belum cukup kuat gamak nyer..

Kami masing berhubung sbagai kawan..tp mengapa setiap kali perbualan atau diskusi mesti membicara kan pasal hati n perasaan?? Xtahu ker betapa sedih nyer hati ini.. kerana 2 insan ini lah yg banyak mengubah siapa aku yg sekarang.

Adakah aku terlalu berlembut ati??

Adakah aku masih menyayangi sebenarnya??

Tp hati ini beku untuk mana2 lelaki!!, termasuk mereka??

Ntah aku tiada jAwapan itu.. yg pAsti tika aku dilanda resah, kesedihan.. mereka yg hAdir … menjadi pendengar setia ku.. aku selesa bercerita personal thing pada mereka.. aku xrasa malu.. malah mereka menasihati ku, memujuk ku..

Adakah aku rindu??

Tidak… aku hanya menganggap mereka sbgai sahabat ku.. mungkin kerana aku sudah biasa n mereka memahami diri ini.. aku selesa bercerita segala nya dengan mereka…

Hurm.. tp yg pasti akhirnya air mata ini pasti mengalir…

ketEnsionan yg meLAnda diri

Kesabaran aku hilang kali ini.. semua Nampak pksalah aku.. salah dia.. xpulak.. eee tension la cam nie.. balik salah xbalik salah…. Kang xpasal aku jadi anak derhaka… tp agak2 la semua nak hempap atas kepala aku.. yela mak bapak bsing sbb saying n nak tegur aku tp kalu dah dekat 100x sebut yang xelok jerk at aku.. camana 2.. eeee xtahann xsabar dah nie… last2 aku ngadu la kat spupu aku yg sorang nie….

Aku xpaham apa beza nyer aku ngn adik aku nie.. pada adik aku semua elok.. dekat aku nie… Nampak buruk jer.. sedih ar kalu dari kecik dapat layanan mcm nie… sbb aku anak sulung aku kena mengada semua nie.. anak bongsu just goyang kaki???

Dia pun dah xder rasa hormat pada aku… aku rasa sbb mak n abah aku ada lagi kod kami okey.. kalu diorang dah xada xtaw la… tp sekeras ati aku.. aku tetap anggap adik aku.. aku tetap kekdang ngat beli jugak hadiah atau apa2 buah tangan kat dia…. Dia pernah??? Haram… aku still lembut hati dengan orang yg xreti nak jaga ati aku…

Ok la aku xphm perangai adik aku yang sorang nie… aku dah feed up mgadap semua nie.. sbb 2 aku lebih byk mendiam kan diri…

Tertekan..kalu masuk study aku serabut dengan xcukup duit, assignment, due date… tapi kalu cuti lagi tertekan.. bukan xseronok tp ntah semua nak point salah aku… sapa leh sabar.. tp aku nie anak kena la jugak sabar.. eee…. Cuti aku rasalagi serabut… baik aku cuti kat kampong jer kalu mcm nie… semua orang xreti nak jaga ati aku.. bosAn la…

Nie luahan rasa sbb dah beberapa minggu sabar ngn hal-hal mcm nie dlm rumah…

Aku xphm dengan family aku sendiri huhuhu.. buat im still happy with tHem..

menghitung hAri..

entry kali nie pasal aku duk kira ari.. hari apa?? Kalu tok wAn laimn lain dia duk hitUng date akad nikah hehe.. mcm xcAya jer tok wAn 2 nak kAwin… nie bukan pasal tok wan..pasal aku kea pa.. nie pasal.. 2010 nak melabukan tirai kira nak tggaL kita la.. dan kita lak akan melangkah ke 2011 ish sekejab je masa berlalu – betul la kata pepAtah : masa itu emas!!

Dlm hadis pun ada berkata sesungguh nya dEmi masa manusia itu dlm kerugian – renung2 kan lah..

So munasabah diri kah kita… tapi dlm calendar isLAm kita dah pun bergAnjak ke tAhun baru pAda 1 muharam.. apa perubahan yg kita dah buat?? Apa pula azam n ke inginan kita pada tAhun baru nie??

Kita sekali dengar hari ini lebih baik dari semalam dan esok lebih baik dari hari ini.. pernahkah anda rasa hari2 yg anda lalui itu lebih baik dari hari2 semlm..?? aku pun xterungkai persoalan ini kerana hari2 yang mendatang kekdg membawa kita di atas dan kekdg membawa kita dibAwah..

Oleh kerana 2011 bakal menjelang tiba beberapa matlamat hidup ini telah di perbaharui.. benda nie aku catat didlm diari harian ku smAsa 1 muharam ari 2…

Matlamat jangka mAsa pEndek yg ingin aku kecApi :

berazAm untuk mendApatkan anugerah dEkan di semester 3 & seterusnya

ambil lesen kerEta.. sekArang just ada lesen motor jer…

berubah sikap & attitude diri yg nEgative – xpyh senArai kat sini la pnjg sgt huaahuaahuaa

try be a good muslimah & khatam qUran by next yEar again..

Matlamat jangka mAsa pnjg pula : (in 5-10 yeArs )

Dah ada kErjaya xkisah swAsta or govt.

Dah ada sebuah kEreta..

(dlm ati lepas grad dah ada keta sendiri haha)

mAsa nie aku nak pUsing puLAu yg di idam2kan.. holiday sAkan

nak beLi sebijik rumAh kat kL nie – insyaAllah

mengukuh sumber kewAngan dan ekonomi bAru fikir hal kAwin o____O

itu lah kekonon mAtlamat aku.. tp duLu mAtlamat masa lepAs spm menjAdi kenyata..

yg jangka panjang mAsa 2..

dah ada kEreta n rUmah I will get married.. paling lewAt on 27 ~ just wait n see lorr….

soal cita-cita??


Entry kali nak saja nak share dengan korang pasal cita-cita… teringAt zAman masa aku kecik2 duLu.. biLA dah besar jadi lain lak.. korAng pun mesti mcm 2 jugak kan..

Biasalah setiap individu mesti ada cita-cita kan. mAsa kecik2 lagi parent dah tnya “esok besaq nak jAdi apa??” kita pun jAwab lah nak jadi cikgu! nak jadi..Doktor! nak jadi Polis! Mcm2 lagi la.. termAsuk la aku list cecita mAsa kecik stock nak jAdi cikgu… huhuhu

tp ada satu pArt yg lawak ar… masa 2 kecik lagi la.. ayah aku pun tnya la dekat adk aku “esok besaq nak jadi apa?” adik aku pun dengan confident jAwab : “nak jadi burung! Hahaha tergelak kita org mAsa itu… 2 la byk sgt tengok kartun adik aku nie.. hehe tp betuL la jugak ayah aku tnya besaq nak jAdi apa? Bukan besaq nnt nak kErja apa? Hahaha.. lawak2 .. itu cerita mAsa kecik beb..

biLa besaq ckit.. aku maintain ngn cecita aku seorAng guru tak pun lecture.. tp bila abis spm mintak mAktab xdapAt aku frust menonggeng dah… ayah aku suwuh mtk nurse.. owh tidAk itu lah antara cecita yg lAst sekali atau pun tiAda dlm senArai.. tAkut tgk dArah n etc

biLa dpt tAwaran diploma in administration maka masa itu aku pun mengubah xdpt jAdi cikgu jAdi lecture Admin pun ok? Tp kalu boleh mAsa 2 minat nak mengAjar nie dah kureng la.. so aku nekad untuk menjAdi seorang kakitAngan kErajaan dan kemudiAn cuba menjAwat jAwatan PTDpegawai tinggi diplomatic ewahh.. tapi cecita 2 pun berkubur jugak hahaha.. sbb..

sekArang aku beraLih arah kepada pelajar sarjAna muda fotogrAfi & pengimejAn kreAtif huuhuhu – minAt yg terpendAm mAsa sekoLah lagi.. siApa sangka.. aku dah xboleh bAwak dah poLitik2 nie huhuhu mAybe bukan jiwA aku.. dan sekArang apa cecita aku..??

Lecture kah…?? freelance photographer kah?? Bukak sendiri studio & kedai photo kah?? jurukAmera kp majaLah terkenaL??

sAmbung next entry la.. sbb aku pun xtAhu & xpikir.. huhhu boleh ker mAcam tue… hahaha

daaa ~

resuLt oh resuLt..

beb result dah keluar ar.. 2 3 hari aku berdebar n risau jugak hal result nie.. tp pagi 2 aku xrasa apa2. Dimana….

ada satu pagi 2 aku dpt sms mtk no id hamba allah nie mtk id aku, nak chekkan result .. sbb kan aku xberapa pasti siapa hamba allah 2 aku pun xreply.. so aku pun main terjah internet pagi 2 bukak la student portal for exam result… ALHAMDULLILAH… semua lulus. Tp sayang xdekan.. xper la aku panjat kesyukuran even xdekan pointer aku naik la walaupun ciput huhuhu…

xsangka result aku akan ok.. dan boleh di kata sangat mengejut kan la sbb aku sedar cara aku stdy n usaha aku sepanjang mggu exam xpuaskan hati aku.. so aku mmg mati2 rasa nyer aku jatuh sem nie. Tp alhamdullilah semua seperti yg aku target..

seronok xterkata.. tp ini bukan satu pujian atau kedudukan yg ptut aku bgga kan.. kerana kalu aku lebih berusaha2 mesti aku pun boleh dapat dekan… so aku perlu berusaha lebih, ikhlas dlm stiap langkah ku… lebih serius.. tolak tepi sgaLa yg merunsing fikiran ku.. agar aku lebih focus pada semester hAdapan….

Abah ucap tahniah… mina aku lebih bersemangat dan bersAma azam baru bukti kan aku mampu berjAya… tHanks abah ~

p/s ' lebih bersemangat n rebut anugerah dekan semester depAn ~ lalalala

cuti semester??

pejam celik..pejam celik.. weyhh dah nak cuti la... huhuhu so apa pLan korang?

Cuti semester kali mmg aku xda plan apa2.. xmcm selepas aku buat part time job kat bR 2.. konon nyer nak berehat di rumah jer n spend time masa dengan ikram sbb dia asyik bising “kenapa kakak sekolah lama sangat?” hehehe.. aku pun rindu jugak ngn dia.. tp 2 la lama2 ngadap xterlayan kerenah 2 beradik 2.

Tp stress juga nak cuti pasal hal barang2 aku nie sapa nak angkut yela aku kena stay smpai 15hb sbb ada mjlis dinner pArt 6 2.. huhuhu…

Sampai merajuk la dengan ayah aku hhuhuhu.. dahsyat x?? aku ingat malam 2 aku dah jadi anak derhaka la sbb blah dari rumah mcm 2 jer.. sedih kod.. t papa yg berlaku biar aku jela yg tahu..

So hope cuti sem kali nie best la.. dan one more thing 18hb dec nie mAjlis kAwin tok wan hehehe.. so 2 la salah satu plan aku… yang lain2 just wait n see apa yg akan aku buat..

Nie jela entry kali nie.. just rasa lega final dah abis but rasa gusar ngn result aku nnt.. rasa bersalah sbb rasa nyer aku cam xcukup preparations.. hurm tggu jela result nnt…

Dah lepas satu tekanan ~


p/s ; mf dah bAsi tp aku nak post jugakbuat penat aku taip n simpan hahaha

Saturday, October 30, 2010

betul..betuL keju.....


ptg nie nak share cerita p mkn pizZa.. tgk iklan terbaru perghh kecur air liur ~
tambah aku ada sorg kawan yg mmg best ajak dia try mkn western dah tekak, tekak western la katakan...
dia ajak aku ker, aku ajak dia lupa dah la yg pasti masing2 excited la nak try pizza baru 2...

so benda nie xplan pun, time 2 kami g jalan2 asal nyer nak p shoot gambaar assignment aku la..

dia tnya "nak p mana nie"...

"ikut la xkisah... "

"nak p mid? "

"mid ish ada apa??"

diam seketika dan aku mencadangkan :

"pergi....alamanda??"

"uiii jauh nyer xder jauh lagi ker??" kata dia

hahahaha... aku ketawa jer

2 minit kemudian :

"hurmm jom p the mines..lama tak p sana" kata dia

"the mines?? ada apa" - dgn muka bosan

"ada ikan besar..."

"eeee ikan keli besar dlm tasik 2..geli...eeeee.."

"bukan la... ikan emas yg patung tepi tangga 2.."

sungguh hampeh kan.. so dengan itu kami p la the mines... konon nk tgk la apa leh di rakamkan.
jalan..jalan..jalan.. (aik bila nak msuk bab pizza nie) last p survey handphone, lappy... puas2 jalan nampak kendai pizZa..

"awak..pizZa kat bawah tue..."

"hurmm.."- mcm xberminat...

"awak ada 6 jenis keju...nyummmyy cam bEst jer.. nnt nak ajak kwn la g mkn..."

seminit berlalu.....

"ok jom makan pizZa" dengan tiba-tiba kata dia




so kitaorg pun masuk kedai 2.. cari table for 4 sbb table for 2 xcukup tuk kitaorg walaupun kitaorg hanya berdua hahaha.. setelah mengambil order kami pun tggu la bukan xbiasa mkn kat situ selalu cepat jer nie la... dah puas2 sangat, belek la kertas iklan kat atas meja 2..
siap ada word crossing lagi kat belakang kertas 2.. apa lagi kami melyan la game yg ada tp sampai abis xsampai jugak ishh...

tp akhirnya sampai la.. aku pun ngn sopAn makan la. yg dia nie mmg gelojoh benda 2 kan panAs masuk mulut ngn confiden nyer.. aku mana leh cover tergelak jugak ar kat situ hahahaha
tp kesimpulan nyer kat sini mmg best la pizZa 6 cheese 2 siyEs..p la try korang!!

biLa sepAsang mAta menjAdi Hadiah

Ingatkah dikau di dalam lipatan sejarah
Sepasang mata menjadi hadiah ?

"Kenapa engkau mengikutku?" "Aku tertarik dengan kecantikanmu"

Jawapan yang cukup angkuh Namun mengundang seibu soalan

Bila bungkusan merah diterima di tangan MUSLIMAT, Contohilah wanita itu Bukan dengan mencungkil matamu Tetapi dengan menjaga keperibadianmu WAHAI MUSLIMAT,

Aku sering tertanya Bagaimana engkau masih sanggup memaniskan muka Menghadiahkan senyuman Meramahkan bicara Kepada lelaki yang bukan muhrim

Apakah engkau ini berani menguji jiwa lelaki Yang sememangnya dicipta Allah Dahaga kepada keindahan wanita, Walaupun sekadar muka yang manis Apatah lagi lelaki ini Yang kau tahu cukup ego Menganggap wanita sebagai hidangan Yang boleh dibelek dan dipilih-pilih BENAR,

Wanita ini telah menemui ajalnya Namun diiringi keredhaan Tuhan Dan keinsafan seorang lelaki Yang akhirnya menjadi ahli sufi MUSLIMAT,

Beginilah jalanmu Tundukkanlah pandanganmu, Keraskanlah suaramu, Seriuskanlah perwatakanmu, Tampilkan ketegasanmu

Bila engkau di depan atau di belakang Atau di kiri atau di kanan lelaki Walau atas apa alasan sekalipun Ketuk keegoan mereka Bangkitkan mereka dari mimpi Jelaskan dengan amalmu Bahawa percampuran bukan caranya Bahawa keseronokan adalah palsu Bahawa di sini tiada kebahagiaan Hanya kehancuran MUSLIMAT, Inilah jalannya. Lalu mungkin engkau akan melihat.

Di kalangan remaja ini, akan lahir Rijaluddin berjiwa pejuang, sebagaimana bangkitnya Dai'e bernama Hassan al-Basri, bila sepasang mata menjadi hadiah.

exAm oh exam..


hurm lama ak xupdate.. bukan x feel nak update cuma kemalasan yg melanda n emosi yg tak stabil buat aku xder mood ngadap semua2 nie.. yg aku tahu aku nak balik umah main ngn zara n ikram tnpa pk semua masalah yg melanda..

pergh semester mmg mencabar..bgaimanakan semester hadapan erkk.. semester ini pun aku dah terabai n tidak terurus huhhuhu ~ cabaran student AD...

mcm2, so many thing happen... baik dr segi kewangan, emosi n peLajaran aku.. tp aku layankan jugak kerana ini semua asam garam kehidupan kan... huhuhuhu

okey isu kali nie pasal exam, balik pada isu exam...
first paper ari 26hb - ctu 553 - hubungan etnik
tp dlm tempoh stdy week 2 aku xdpt fokus n strunggle pada paper nie kerana
kesibukan ngn submittion drAwing n vrd + color thEory
maka dah mcm apa diri nie tuk menyiapkan art work tersebut..

sebenarnya ada masa 2 hari cam 2 la tuk stdy tp mengenangkan tajuk n silibus
yg agak byk tuk dibaca maka aku just dpt stdy last minit..
aku xsuka..xsuka kerana aku xget ready sepenuhnya...

for the first paper mg cam hampeh xyakin langsung ngn apa aku jawab
mmg entah apa2... rasa sgt xpuas ati..
tp xleh salah sapa..saah diri sendiri ~ padan muka aku ~

next paper 3hb aku try buat yg terbaik..
aku nak A.. nak jugak..nak jugak...
so apa lagi stdy la.... internet jer tahu....
sedar diri ckit... huhuhu

akhir kata all the best tuk korg semUa
& sebenar nya aku ada lg satu work xciap 2 runsing 2..
hurmmm... =(

Thursday, October 14, 2010

aku yg bUkan aku...

hahaha pelik kan tgk tajuk pun ntah apa2...

hurm semester aku rasa aku seorang pelajar yg sgt teruk, seorg shbt yg ntah apa2.. & seorang anak yg kekdg melawan ibu bapa nya... mybe bukan pAsangan yg memahami pasangan nya..??

1. aku rasa sgt tertekan dgn smua yg aku lalui... rasanya masalah yg aku hadapi berpunca dr aku jugak kod.

2. sejak2 aku tertekan aku mula xsihat, xlalu mkn n aku rasa dengan mudah aku kehilangan 2/3 kilo untuk sepnjgn 6 bulan nie.. dah la puasa ari 2 trun 2 kilo... perghh... bila nak gemuk nie...

3. kenapa aku jadi pelajar yg malas n lewat ke kelas.... buruk betul perangai..

4. hubgan aku sesama manusia kekdg ok kekdg aku byk prejudis.. aku xcemburu tp aku selalu
xpuas hati n aku adalah aku selalu bertnyakan pelbagai soklan

5. aku kekdg jadi terlalu sensitif, perasaan marah yg meletup bhgai gunung berapi n aku selalu
out of control..

6. aku xsuka diri aku sekrg ini.. itu yg pAsti.....

ada sesiapa leh tOlg aku nie...???

p/s ; aku yg buntu....

tHe rest of my Life

entry kali nie pasal maHer zain yg meletup2 sejak akhir2 nie...b4 dia famous bukanaku xajin dgr lagu dia cuma kurang beri perhatian just layan gitu2 shj.. sehingga lah aku dpt taw dia kat mLysia aku nak p tgk konsert dia... tp..............

lepas dah frUst xdpt p tgk konsert 2.. aku pun yOu tube lalu nak dgr lagi lagu dia yg best.. sbab sblum nie aku layan lagu insyaAllah jer.. dgr punya dgr aku terpaut dgn lagu nie ~ tHe rESt og my Life ~ cedap (rasa strawberry) best n layan abis la... lirik dia sgt mempunyai maksud mendalam.. aku terasa sperti di awangan cinta ( ada ker cam tu?? ) - ntah huhuhu

I praise Allah for sending me you my love,
you found me home & sail me,
and i'm here with you,
now let me let you know you have open my heart,

I was always thinking that love was wrong,
but everything change when you came along,
and there a couples word i wont to say ;

I'll be with you
I'll stay by your side
honest & true
till the end of my time
I'll be loving you....loving you....

for the rest of my life
thru day & night
I'll thank Allah for open my eyes
now & forever I'll be there for you

I know deep in my heart
I feel so bless when i think of you
and I ask Allah to bless all we do
you 're my wife, my friends, my strength
now I find my self so strong
everything changed when you came along

I know that deep in my heart
now that you're here
in front of me I strongly feel love
and I have no doubt
and I'm sing loud that I'll
love you eternally...

p/s ; aku suke sesgt ngn lagu nie...

Saturday, October 9, 2010

hari nie dia buat aku sediH lagi ~


apa yg aku nak ckp kat cni aku sedih sesgt dengan cara dia..

aku rasa sakit, sakit n sakit dia bt aku mcm nie...

tp ada insan yg suruh aku sabar..

tp satu aku tak phm kenapa masih ada syg kalu ada sekelumit rasa benci...

tp hari tahniah kau berjaya buat aku sEdih lagi...


p/s ; xpasal2 aku moody on bufday party ikram.. sowie syg...

Friday, October 8, 2010

dAh bertunang ???


nie luahan rasa bila adalah owg terdekat malah rapat (dia adalah ahli fmly aku la k) nak bertunang tp senyap2.. last2 minit bawu nak jemput.. uisshh giler aku n seangkatan dgn aku terasa kod.. owh kalu belah mAk dia bukan main.. benda nie dah kecoh masa raya lagi... tp bila jumpabelah cni langsung xbukak citer.. okey.....

nak jadi citer benda nie kantoi sbb si kecik yg becok terbukak citer.. so benda dah kantoi, nak xnak terpaksa la citer... what the problem yg hang nak sorok2 sgt.. tarikh dah cantik 10.10.10. pergh tarikh dah pilih... tp langsung xda bg hInt..

ok lah mcm mak aku ckp bt apa nak kecoh takut xconfirm. tp apa salah just bukak mulut kata "insyaAllah kalu xda apa2 bulan 10/11 aida (bukan nama sbEnar) plan nak bertunang.." -ini tak esok lusa majlis tetiba call jemput.. wei kami nie pun ahli keluarga hang jugak.

okey fine kalu xnak share ngn belah cni sekurang2 hormat la atok yg selalu puji hang n sayang hang.. yela hang la cucu yg paling bagus n sempurna di mata dia....

sudah la aku mls nak ckp apa, nak amik taw apa.. aku pun xjemput kan... siapa la aku gamaknya di mata hang... ok no comment sjhat2 aku aku xla mendoakan yg xbek kat hang.. sigh...

p/s ; apa2 pun yg hang buat seLAmat bertUnang ar beb!!

mengapa ada rasa sEdih....

Ai.. apakah yg sedang korg lakukan?? mesti waktu2 cam gini mesti korg tengah tdo, tak pun lepak2 yela hujung mggu.. kluar ngn boyfrenz.. tgk midnight ker... hu3..tapi yg pasti dikala ini aku xboleh tdo..

In few couple day ini (ewah speaking lak..) aku susah n tdo mlm kalu tdo mesti aku terjaga dlm kul 3/4 pg sbb aku mimpi ngEri aishh... atau ini mgkin juga kerana aura exAm 2 dah dekat dia uwuh aku stay up gamak nyer.. okey fuLL stop!!

Apa yg aku nak luah mlm ini pasal hati n pErasaan.. aku jarang nak citer sal benda2 cam gini tp ntah la semenjak 2 menjak nie aku serabut, sedih, down, jiwa ku tErbang, sUnyi n seangkatan dgn nya... hurmmm (sigh...)

aku sendiri xtahu nak luah camana.. xtahu nak citer ngn siapa.. dan aku sendiri xphm ngn diri aku nie... hurmm.. (again..) apa kowg rasa bila sebuah hubungan tue dirahsiakan.. mcm main sorok2...??? until now aku xphm n xtahu jawapan dia.. ada sesiapa nak tolg??
bosan la aku ngn soalan 2.. hope xkuar final ~ lately nie aku sedih, sedih ngn sikap seorg yg aku syg..


hati bertanya ;"syg ker??"

otak menjawab ;"ntah sekrg dah xpasti.."

aku dah penat sebenar nya ikut rentak dia.. penat sgt... aku akui dia byk sabar dgn aku.. tp kekdg dia tak phm aku... nie yg buntu... adehhh.. dan aku tak pAsti akan status hubgan ini ~ bingung ~ naik mgrain bila pk...


mAsing2 cam bt hal masing2.. cara kau mcm xkisah kan aku dah... kau byk belakangkan aku,
kau jarang ada bila aku perlu seseorang tuk aku berkongsi cerita.. tension aku dibuat nya maka sbb itu kekadang aku naik sAwan sbb geram kat kau...

sekrang aku cuba bt biasa...tp pelik kenapa aku sedih bila aku yg rela hati megundur diri...
kata acu, "yana rindu dia la tue" hurm.. it's lyana?? ~ no answer!!
susah kan nak jawab soal hati n perasaan nie... tp kenapa susah sgt kau nak cmpak aku jauh2 dr hidup kau... sedang kann aku tahu bukan aku di hati mu... jgn la main kan perasaan ini.. aku dah naik trAuma dgn relationship..

hurmm... ( again n again..) kalau lah mudah untuk aku campak kau jauh2 dlm hidup aku..
kalau la ada cAra mudah untuk aku ,upakan semua yg terjaLin antara kita... tp...... xda kan..
so what did i do?? buat bodoh jela...................

p/s ; sekrg aku tgh mkn ati dr ptg tadi sedih dengan sikap kau + xsiHat shgga aku xmjamah apa2 pun.. maafkan sy cik perut....

Friday, October 1, 2010

seLamat hari lahir yAna ~ sweet 22nd

entry nie mungkin dah basi..sbb bufday aku dah lama berlalu.. tapi nie la kesempatan yg aku ada tuk mencoret rasa ati bila menjangkau 22 thn nie.. huhuhu geli jer aku dah 22 thn meyh??? - xdpt terima kEnyataan

bufday tahun nie cam xbest sgt tapi aku xkisah sgt pun hal2 bufday nie.. sbb aku tetap rasa umuq aku 20thn huhuhu -sgt poyo-

aku m'harapkan wish dr sesorg tp dia xwish pun.. sedih, geram n tawar ati pun ada ngn hamba allah tersebut n akhirnya aku x lagi m'harap apa-apa pun dr dia. Tp apa2 pun thanks a lot pada insan2 terawal yg ish bufday yana terutama miera shbtku.. terharu sgt... n juga yg berlambak2 wish dekat fB 2.. mekacih sesgt.- cyg korang -

thn nie jugak dua2 ex-bf aku lupa wish hahaha.. xpela asal korg bahagia...

time 2 munasabah diri = so many thIng that i shouLd cHange.. umuq dah 22 yAna!!

p/s; dah tUa dah aku.....

Saturday, September 18, 2010

kisah hari raya ~

selamat pagi semua... huhuhu

hari nie yana nak share kisah semlm.. semalam dimana fArah mn school mate yana bt open hoUse dekat umah dia di cHeras..best sgt sbb dpt jumpa kekwn lama... dalam kul 3 la kami sampai umah farah.. tp cian farah bz s'sgt sbb nak layan tetamu yg dtg maka kami(aku, miera n aisya) ape lagi buat cam umah sendiri huhuhu... tgh duk tggu kedatangan si yus n pika, aku terkejut dengan kedtgan lup wah..wah... teruja aku jab...

tp part xbest ada ker dia kata ; " yana dah kawin yana??" ish asal la raya tahun nie ramai sgt buat statement yg aku dah kawin?? adoii xmo... lambat kod.... diorg nie.... lagi satu aku bawak sekali si adik sbgai teman.. yg mana xpernah jumpa adik aku plak ciap tnya "kembar ko ker yana???" ai mcm.. sama sgt ker aku ngn adik nie?? cuba korg tgk???


kembar kah??

korang tafsir sendiri..rasa nya xsama lain sesangat kan....

bab aku dah kawen jawapan nya blom dan lambat lagi okey!!!!

tolg lah tnya soklan yg best kit yer lain kali huhuhu... ~ daaaaa


Wednesday, September 15, 2010

cAmat hari raya ~

hari nie hampir seminggu kita beraya.. 16 september 2010 secara tidak langsung jatuh hari Malaysia.. 1 Malaysia... pUasa dah berlalu.. syAwal pula menjelma kini.. tp aku tetap rasa kosong.. rasa mcm sama ja.. kenapa???

oklah kita cakap pasal raya.. hari raya mesti semua excited kan yela nak pakai baju baru yg dah lama tempah 2.. tambah lak ngn baju yg baru drembat di shopping mall gara2 nak window shopping tp membeli mcm xtempah baju raya kan... siap match ngn tdung, kasut perghh mcm2 la..

tp bg aku raya tahun nie biasa2 jer xteruja pun.. tp sakan jugak aku shopping. hahaha perempuan2. Raya tahun nie beraya rumah atok di parit bUntar.. tp yang ada di pagi raya hanya famiLy aku n mak ngAh sahaja.. + atok la.. mak teh langsung xbalik apatah lg bertanya khabar.. mak su dah giliran tahun nie di sabah.. yg lain2 umah mak mentua.

hari raya kedua dah beraya d taiping.. kira raya tahun nie kami xbalik langsung ke felda gara2 cik zul.. ntah la apa nak jadi ngn family kami nie.. sedih pun ada.. sedang kan kini atok n opah still ada tp masing2 dah xsepakat.. apa yg mampu aku bt?? kekdg 2 rindu rasa nak berkumpul mcm dulu..

kini aku hanya mmpu berdoa dan still menghormati mak cik2 aku agar kami semua still mcm dulu.. yang pasti raya tahun nie agak kosong.. jiwa aku terbang ntah kemana.. huhuhu
by the way im must think positive ye dak?? hehehe

takat nie dulu ada org datang beraya lak nnt aku sambung balik erkkk....

Monday, August 23, 2010

Aku Di Uji Lagi ~

spanjng bulan ramadan ie.. mcm2 berlaku pada aku lepas satu satu.. nie yg bt life aku xbest.. tp nak bt camana sabar jela... benci pun ada... kekdang aku bertindak di luar kawalan jugak hahaha.. adat la manusia kan... aku sedar kelemahan aku nie..

hari nie aku dan kekwn ada photo shoot glass n silver ware yg tertangguh ari 2.. tp ari nie benda yg sama berlaku lagi dah ada trigger tp xberfungsi lak aduh sama jer la.. tggu n terus menunggu tak dpat gak shoot adoiii sabar lagi.. aku dah stress dah ishh kenapa la jadi cam nie....

sabar n terus sabar... bulan pose kan.. huhuhu.. 2 la yg berlaku untuk pagi hari ari nie... hahahahaha...

aku kena terus keep smiLe sbb kata sis kE.. apa yg terpendam di ati ku mudah terpancar... huhuhu.. benar kan... aku kena amal balik doa penyeri wajah nie...

k lah.. takat nie jela entry aku utk pg nie.. luahan rasa sikit frust, stress n benci bila berlaku kejadian macam nie.. so apakah moral of story nya??? ntah la nnt la aku pk... =)

daaaaaaaaaaaa ~ hope aku terus mampu tersenyum utk melalui liku hari ini..

Wednesday, January 27, 2010

kehidupan ku yg semakin sibukk.. sibukk ker??

Salam..

Agak lama ku tidak menjenguk blog nie.. aktiviti harian ku yg semakin sibuk.. even kelas tak la pack sangat tapi keletihan yg melanda diri ini.. membuat ku tak larat untuk mengadap laptop ku ini lama2.. dan disebab kan itu juga aku xupdate blog ku ini..

Sejak kebelakangan ini... jiwa aku xtenang.. badan sentiasa tak sihat.. serabut jer rasa.. emosi terganggu.. xsuka la keadaan mcam nie.. xsuka jugakk... bila ada perasaan sunyi.. sedih.. cemburu.. sehingga kini aku masih belum dapat membuang negative thinking aku.. kenapa?? kenapa??? hati ku telah disuntingkah???

Aku sendiri xtahu apa yg dah jadi dengan aku... kerana kisah lalu hati ku seolah2 telah terkatup utk menerima cinta baru.. tapi setika dan saat ini aky xpasti dengan diri ku.. benci nya... patut kah aku meyambut tangan nya..? adakah betul keputusan ku ini..? sejauh mana hubungan ini akan berkekalan...? bgaimanakah kesudahan kisah ku ini..?
terlalu byk persoalan dalan diri ku yang hadir dan berlalu tnpa jawapan.. itu soalan hati ku yg serabut tika ini..

Dah lama aku tak rasa rindu... rasa lain bila perasaan itu kembali... rasa sakit di dalam hati ini xdpt luah kan.. hurmmm aku akui aku ego utk menyata kan.. aku takut kerana kisah silam.. adil kah aku berbuat demikian...? hati ku berbelah bagi, patut kah aku mempercayai dan memberi ruang pada hubungan ini..

adoiii penat nyerr pk... sbb 2 aku cuba berlagak biasa..
tapi dalam hati siapa yg tahu.. huhuhuhu


Okey kod aku dapat luah kan sedikit rasa hati di sini..nak ciap p kelas... adoii kelas pg satu then start kul 5 sampai malam huh.. penat..penat... tak pe yana be strong adat la menuntut iLmu kan.. this stOry will be cOntinue.. yana akan cari ruang jugak utk menulis.. daa.. moga sahabat2 ceria selalu...

Saturday, January 23, 2010

F.A.M.I.L.Y

Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,
"Oh maafkan saya, saya tak perasan"


Katanya "Maafkan saya juga,

Saya tak nampak saudara"


Kami amat bersopan dan saling menghormati,

Kami saling melambai sambil berlalu pergi,


Tetapi di rumah lain pula ceritanya,

Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan muda,


Lewat petang, tika memasak makan malam,
Anak lelaki kecilku berdiri di dapur secara diam-diam,


Bila berpaling aku hampir melanggarnya jatuh,
J
erkahku, "Jangan buat kacau di sini, pergi main jauh-jauh"


Dia berlalu pergi, hatinya hancur luluh dan beku,

Aku tak sedar, bertapa kasarnya kata-kataku,


Sedangku berbaring di katil mendengar musik,

Terdengar suara halus datang membisik,


"Bila bersama orang tak dikenali,

Begitu bersopan dan merendah diri,
Tetapi ahli keluarga tersayang, sering dimarah dan dicaci",


"Cubalah kau pergi lihat di lantai dapur,

Kan kau temui bunga-bungaan berterabur",


"Itu adalah bunga-bunga dibawanya untuk kamu,

Dia memetiknya sendiri, kuning, biru dan unggu",

"Dia berdiri senyap agar jadi kejutan buat kamu,

Kamu tak pernah sedar airmatanya yang datang bertamu",

Pada tika ini, aku merasa amat kecil sekali,
Airmataku mencurah ibarat air di kali,


senyap- senyap ku kebiliknya, dan melutut di katil,

"Bangunlah, anakku, bangunlah si kecil"


"Apakah bunga-bunga ini dipetik untuk mak?

Dia tersenyum, "Adik terjumpanya belakang rumah di semak"

"Adik memetiknya kerana ia cantik seperti ibu,

ibu tentu suka terutama yang unggu'',


"Maafkan ibu, atas sikap ibu hari ini,

Ibu tak harus menjerkah kamu, sebegini,


Katanya,"Oh, ibu, itu tak mengapa,

Saya tetap sayang ibu melebihi segala,

Bisikku, "Anakku, ibu pun sayang kamu,

dan ibu suka bunga itu, terutama yang unggu,


FAMILY


Adakah kamu sedar, sekiranya kita mati hari ini,

syarikat tempat kita berkerja akan senang-senang mendapat pengganti,

dalam hanya beberapa hari?

Tetapi keluarga yang kita tinggalkan,

akan merasa kehilangan kita sepanjang hayat.


Dan sedarlah, sekiranya kita menghabiskan masa kita kepada kerja,

Melebihi keluarga kita, adalah merupakan suatu pelaburan yang tidak bijak.

Bukankah begitu?
Jadi apakah maksud yang tersirat?

Tahukah anda makna "FAMILY"?

FAMILY = (F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU


Saturday, January 16, 2010

getting 2 know each other!!

1. What time did you get up this morning?
- 9.00 am weekday right?? hehehe

2. How do you like your steak?
- hurmm,,???

3. What was the last film you saw at the cinema?
- treasure hUnter

4. What is your favorite TV show?
- sume layan kod =p

5. If you could live anywhere in the world where would it be?
- Malaysia, Dubai,Arab Saudi, , Japan, Korea, hahaha~

6. What did you have for breakfast?
- cucur ziela masak hihihi

7. What is your favorite cuisine?
- Char kuey teow. ;p

8. What foods do you dislike?
- Ntah la.. tgk cara masakan kod

9. Favorite Place to Eat?
- Anywhere as long, bole makan. + selesa n bersih (wajib)

10. Favorite dressing?
- Simple, kasual maybe sometimes feminin huhuhu

11.What kind of vehicle do you drive?
- Ego biru, itu jer yg mampu sekrg..

12. What are your favorite clothes?
- Kasual..

13. Where would you visit if you had the chance?
- Anywhere. c my answer at 5.

14. Cup 1/2 empty or 1/2 full?
- depends

15. Where would you want to retire?
- House je la.

16. Favorite time of day?
- midnite n morning on weekday

17. Where were you born?
- Perak

18. What is your favorite sport to watch?
- Football.. ahakkss

19. Bird watcher?
- Sometimes..maybe

20. Are you a morning person or a night person?
- mOrning kod

21. Do you have any pets?
- dulu.. but right now xder dah.. miss u betty

22. Any new and exciting news you'd like to share?
- meet some one that always im think n xciting class hehehe

23. What did you want to be when you were little?
- teacher..

24. What is your best childhood memory?
- family holiday

25. Are you a cat or dog person?
- cat. kitten. ;p

26. Are you married?
- NOt yet! hahaha

27. Always wear your seat belt?
- depends tp xsuke pkai...

28. Been in a car accident?
- nope!

29. Any pet peeves?
- no

30. Favorite Pizza Toppings?
- xkisah sume mkn hahaha

31. Favorite Flower?
- Rose dah tentu.. lily or tulip..

32. Favorite ice cream?
- Chocolate, strawberry n vanilla.

33. Favorite fast food restaurant?
- McD,

34. How many times did you fail your driver's test?
- x pnah fail..

35. From whom did you get your last email?
- can't remmeber..

36. Which store would you choose to max out your credit card?
- no crdit card la.. try xmo jd boros huhuhu

37. Do anything spontaneous lately?
- x prasan la~

38. Like your job?
- still stdy~

39. Broccoli?
- i like it!!!

40. What was your favorite vacation?
- anywhere la. with the person i luv.. ahakkss

41. Last person you went out to dinner with?
- my house mate n mr hafz huhuhu

42. What are you listening to right now?
- yuna : dan sebenarnya...

43. What is your favorite color?
- brown,black, pink, white, blue, light green

44. How many tattoos do you have?
- nope haram kod..

45. What time is it:
- 11.14 am

46. Coffee Drinker?
- nope just hot milo n mineral water hahaha

Thursday, January 14, 2010

dah xder energy..

Assalamualaikum...

Hampir seminggu yana xjenguk blog nie.. niat dihati nak masuk entry baru tp x update2 jugak.. masa dan keadaan yg pergghh xtaw nak ckp... nak kata bz xla sgt.. nak kata yana nie lembik xla jugak.. entah la.. perjalanan kuliah xla padat tp memenat kan.. mungkin sbb aku kena panjat bukit ke falkuti 2 kod hahaha...(nie terasa nak suwuh abah antor motor awal...)

Hari Isnin-
hari pertama secara official nyer ke kelas..pergi kelas ngn blur yela first kelas kan sbb the whole last week xder kelas. tp sebenarnya ada beberapa kelas yg ada tp sbb xtahu aku xp pun..hahaha otai gilerr.. Rupa2 jadual pg 2 dah tukar, aku nie ishh gelabah semacam arr gak.. huhuhuhu..kelas hari 2 kelas fundamental digital photo kejab jerr sampai kul 9 lebih xsalah, hahaha bhgia jer rasa balikk umah awal..

Hari Selasa-
ikut jadual baru ada drawing.. ishh belajar lukis2 erkk aper la kena mengena ngn fotografi kan.. tp mmg penat beb 5 jam kod kelas pagi sampai kul 1.30.. xcited, relax, tired, happening, sume ada lah... tp budget tuk beli material drawing jer rm150.. aiii aku kena la trima sbb aku yg minat n pilih jurusan nie kan.. masa kelas drawing 2 dah la campur ngn department lain.. ramai serabut pun ada tp best la... ramai giler yg lukis cantik2.. in that clas jugak la aku kenal budak2 foto yg lain.. hehehe.. diorg sume dah beli material drawing taw... hahaha.. hurmm hari tue kelas satu jer.. kelas drawing only... rasa bhgia sbb tghari dah balik umah hehehe..

Hari Rabu-

kalu ikut jadual lama hari aku free xder kelas beb.. mmg la bahagia.. tp bila tukaq jadual nie rabu aku ada 2 kelas.. kelas VRD (visual research drawing) mcm kelas drawing gak 5 jam.. aii satu hari yg memenatkan fizikal n mental.. then kul 2 kelas art history lakk.. dlm kul 4 dah buleh balik.. tp nak tggu bus 2 mak aiii nazakk... hmm balik aku mgrain bummm tdo awall... sampai apiz cal pun xdi layan cian...
maaf erkk apiz (sbenarnya aku majuk ngn dia huhuhu)

Hari Khamis- today..

hari ini agak bahagia la.. sbb kelas aku start kelas kul 5ptg.. tp yg xbest nyerr abih kelas kul 8mlm. haii xphm aku knp nak bt kelas lewat2 nie... tp yg buat aku geram nie ada la 2 org classmate aku xbgtaw kelas cancel.. kami yg lain2 nie dtg la...ngn ujan.. ngn bus lambat nyerr aik... bila call dia leh ckp ha'ah kelas cancel.. geram arrr kalu xbyk benda rumah dah leh settel.. eeee... xpela...sabor erkk yana.... balik umah lyn balQis sbb housemate aku sume minat benor tgk citer 2. ahhakkss... Tomorrow adalah hari yg xbest kod ( buleh plak kod2 erk..) tp xtaw la.. sbb budak2 umah aku xder kelas.. aku lak ada kelas dr pg sampai ptg nie jeles nieee.... just wait n see la perjalanan hari esok..

moga esok lebih baik dr hari ini...

So spanjang hari kuliah mcm besa p kelas naik bus jer... blom bwk moto lagi so far kelas ok.. aku amik 8 subjek tp 4 or 3 jer ada final exam yg lain based on project n assignment... hope aku buleh score la... cuma 2 3 hari nie balik kelas bdn cam cht xtaw la.. hai lembik sgt ker aku nie.. tak.. tak yana kuat kan.. be storg gurL taw...

ok lah 2 jer 4 today nnt ada citer best akan di updates.. mmg mula rasa life di shah alam susah.. n mengewiii kan.. ahaaksss tp lama2 nnt okey kod... hope yana dpt la catch up ngn apa yg bakal yana belajar nie..

wish me the best k...







Friday, January 8, 2010

kembali beriadah..

Assalamualaikum...

Hari yana xg kelas huhuhu.. smlm selepas bincang classmate kami sepakat xg kelas hari hahaha jht kitaorg.. so duk umah yana ngn nad aper lagi pLan nak berjogging... lama jugak la yana xlakukan xtvt riadah 2.. si sekrg dah ada geng yeay!!!
Pagi2 lg bgun nak beriadah tetiba cuaca lak cam nak hujan kami pun tunda 7.30 kuar. dah ciap comel2 turun hujan hahahakelakar giler.. nak naik atas umah tahun kena bahan ngn housmate lain.. kami pun lepak 2.. sampai hujan berhenti. dah berhenti apa lagi teruskan la niat yg mUrni 2.. tp sebelum 2.. jeng..jeng... masa tunggu ujan berhenti 2.. kami sbb g makan nasik berlauk hahaha.. camana citer 2..
muka mkn nasik pagi2 buta

sesudah makan 2 bila tgk hujan pun dah berhenti kami pun apa lg terus kan la niat tuk berjogging.. dah sampai sana si nad nie plak buat hal.. sakit perut.. jenuh jugak la cari toilet.. nasib jumpa kalu xjumpa xtaw la kat camana minah 2.. hehehe (nad jgn marah erkk)...

sempat lg aku sementara tggu nad.. hik hik hik

lepas sahabat ku melapaskan hajat dia 2 kami pun start la jogg.. view kat taman 2 mmg cantik dah la cuaca yg mendung n nyaman 2.. buat yana rasa selesa.. kan best kalu tiap2 mggu gni... i hope xtvt nie akan jadi xtvt stiap ujung mggu.. hehehe.. dah jogg2 tue xsampai separuh taman bila jumpa view menarik kami aper lagi berposing sakan lerr.. dan hasil nyerr.......















it is the wonderfull day...
moga esok lebih baik dr hari ini..
amin...

p/s ; luv you nad...


Wednesday, January 6, 2010

my nEw life..


Semenjak dua menjak nie yana begitu aktif berblog huhuhu yela.. before nak daftar masuk U futher 4 degree nie, bz xingat xder masa padahal byk benda nak share time 2.. ok lah nak cerita yg mana dulu erkk..?? hurmm sekrg pun dah dekat semggu kita di tahun baru kenangan-kenanga 2009 masih masih menghantui.. haii...

Tetapi apa yg penting sekarang yana dah pun meneruskan kehidupan nie.. dulu dlm delima nak sambung ker tak.. macam2 kritikan yg yana terima.. shingga yana rasa down & hiLg seLf confident.. sehngga ke hari ini yana masih keliru adakah betul keputusan yang yana buat.. xpelah yang lepas 2 biar kan ia berlalu pergi yg penting just follow th flow.. im try do my bEst.. chaiiyokk yana..

Sekrg kita pergi kisah pendftran as new stUdent pd 2hb ari 2.. pagi2 lagi kami dah bertolak dr kL jln xla jem sgt just sesak sikit dekat gate uitm biasa la 2. but everyting just going smooth.. abis dftar pun awal.. jadi spend time with abah n mak pun kejab jerr.. tp xkan nak nangis kan umah dekat jerr ngada2 la 2. hahaha.. tp yg teruk nyer the next day dimana yana ke hadir tuk talimat the whole day....sgt penat.. dan tetiba dtg perasaan sedih lakk ishh knp erkk??
Maybe sbb xjmp kwn lagi.. sedih la tgk diorg sume jumpa geng, yana sorg2 jerr tp apa leh buat itu keputusan yg yana pilih so redha jela.. tp after lunch session yana kenal ngn budak AD-grafik n fIne mentaL.. kurang rasa sebak 2.. hehehe nice to meet yOu nadia n mOn.. balik ptg tue first time naik bus takt arr jugakk tp alhamdullilah selamat sampai umah tetapi penat jgn ckp la.. sampai nak demam.... huhuhu.. abis la citer tuk hari itu..

The next day nyerr adalah sesi buat kad pelajar.. satu hari yg memenatkan.. haii.. mcm2 ragam org la jmpa. lama giler arr beratur.. tp pihak uitm mmg cekap handle agar everything going smooth dan membebankan pelajar..tp yg best n suprise yana jumpa member pLkn yana - imah @ bby hehehe seronok sgt dpt jumpa dia hampir 4thn jugak la xjumpa.. ini sume kerja Allah.. itulah kuasa Allah dia tentukan segala yg Dia mahu..

Bersyukur sgt2.. dari rasa sebak dan sedih semalam yana semakin okey.. yana dah boleh trima keadaan disini.. one more thng.. tahu x yana plak yg macm culture shock hahaha.. tp xper yana akan belajar perlahan2..

For this week nie kelas xder.. tghari pas settle kad pelajar jumpa kp tp dia xder ,the next day g jumpa dia pg2 lagi.. amik jadual.. he said for this week kelas still xder kelas.. so yana pun settle kan la document untuk buat penangguhan byran balik ptptn.. permohonan ptptn pun dah settle hope dapat la kalu tak nazak la yana..so far yana ada jumpa beberapa org budak fOto yg bakal sekeLas.. razi, kia, arif, kye 2 jela.. yg lain xtaw.. huhuhu

so itu lah perjalanan hidup yana 2 3 hari di shah Alam nie.. hope everything will be ok..

semalam adalah sejarah yg menjadi kenangan, hari ini adalah dugaan & cabaran yg perlu dilalui, dan esok adalah doa & harapan..